Obuci Lava – obuci Cicu, simboli horoskopskog znaka Lav

Once upon a time ili jednom davno, pre nekih pola veka a i jače, u to davno vreme ( tamno, mračno doba bez interneta), Politikin Zabavnik je deci i mladima bio ono šte je danas internet. Nije to uopšte bilo loše rešenje. Bilo kako bilo, da se ne udaljimo od teme, u Zabavniku je bila i jedna posebna rubrika, koja se zvala – obucite Cicu. Cica je bila devojčica, koju smo oblačili u različitu odeću i pravili kombinacije od predloženih odevnih predmeta. Fotografija će bolje objasniti o čemu se tu radi.
obucite  Cicu

Danas devojčice oblače Kim Kardašijan!

Sad da zamislimo da pred sobom imamo sledeći zadatak – potrebno je, nije važno iz kojih razloga, da obučemo jednog tipičnog predstavnika horoskopskog znaka Lav.

Lako je bilo sa Cicom ali da vidimo, koji su to simboli ovog horoskopskog znaka, šta je to potrebno da imamo od gardeobe i modnih dodataka, da bi naš Lav ili Lavica bili zadovoljni izborom.
Postoje simboli, kako u mitologiji, bajkama, alhemiji pa i u astrologiji, bez kojih se kralj ne može zamisliti. Njegovo kraljevsko visočanstvo, horoskopski znak Lav , sledstveno, mora imati iste atribute. Idemo redom:

1. Presto

Možete li zamisliti kralja bez prestola. Presto je praktičan iz više razloga: udoban je pre svega, lep ili da kažemo privlači pažnju svojom raskoši. Osim toga, presto je uvek visok, izignut. To je neophodno da bi kraljevsko visočanstvo i fizički bilo odvojeno od svojih podanika.

Dakle, prvi element, koji nije odevni predmet realno gledano, ipak čini elementarni deo kombinicije obucite Lava je – presto ili fotelja.

Svi Lavovi i Lavice imaju svoje fotelje. Samo svoje! Da li će reći da su im omiljene, zato što su udobne ili je neki drugi razlog, svejedno. Bilo u kući ili na poslu, fotelja je dominantna. Raskošna, po mogućnosti kožna ili od nekog skupocenog materijala, sa delovima od punog drveta. Velika, udobna, dominantna u prostoru. Naravno postoji i varijanta poslovne radne stolice. Onda je to najnoviji tip sa svim mogućim pogodnostima, koje se mogu ugraditi u nju. Kućna varijanta je, kao što smo napomenuli, pre svega od kože, pa može biti i u prirodnim bojama kože. Ako je tapacirana, onada je najčešće u zlatnim, skerletnim ili pupurnim tonovima, pogodnim za kraljevsko visočanstvo.

2. Kruna

Simbolika krune je Sunce, centar našeg planetarnog sistema. Tako lavovski! Kraljevi, kraljice, carevi i uopšte vladari su nosili krunu na glavi i tako simboličmo pokazivali podanicima ko je ko u njihovim habitatima.

U današnje vreme kape i šeširi nisu baš in. Ali simbolika je ostala, suština nije promenjena. Kruna za našeg Lava neće biti na glavi, nego tu negde, veoma blizu a to je lampa, luster ili neka druga vrsta osvetljenja, koja će biti strateški postavljena baš tu, iznad glave našeg Lava.
Lampa od davnina nosi snažnu simboliku, ne samo svetlosti, nego i života uopšte, kao i božanske svetlosti. Takođe označava pamet, duhovnost, intelekt. Ne kaže se uzalud – upalila se lampica, kad se neko doseti nečega.

Jim_Marquee

3. Plašt

Sledeći atribut kraljevskog dostajanstva je plašt. Simbolički plašt predstavlja nebo posuto zvezdama ( u davna vremena, koristilo se drago kamenje ili bogati vez da dočara tu sliku). U današnje vreme plašt je zamenjen brendiranim outfitom . Pri tome, obratite pažnju, brend nikako nije neki aktuelni hit. Dolaze u obzir samo provereni, klasični brendovi. Kao što je plašt nekada naglašavao imperijalnost kraljevskog visočanstva, sada je to jednistvena, po mogućnosti, unikatna ili serijski ograničena, svakako brendirana garderoba. Pa šta košta da košta. U ovom slučaju važi izreka – manje je više. Pravi Lav i Lavica nikada neće podleći potrebi za kvantitetom i kupoholičarstvom.

Joao de Madeira portugalski kralj

4. Jabuka i žezlo, skiptar

Verovali ili ne, nekada davno, jabuka je bila obavezan simbol vladara. Ona je predstavljala Zemlju a vladar je bio božanski predstavnik pa samim tim i vladar te iste Zemlje.
Jabuka je i simbol znanja i mudrosti, plod sa drveta života. Odavno je jabuka zamenjena zlatnim, stilizovanim predstavama, ukrašenim dragim kamenjem. Nalazi se na skiptru, takođe skupocenom predmetu, koji predstavlja drvo života i znanja u rukama kraljevskog visočanstva.
Naš dragi Lav mora imati i ove atribute. Dodaćemo umesto jabuke najnoviji tablet ili laptop, svejedno, važno da je prozor u svet, kojim je potrebno vladati i nadgledati ga a ponekad i predstaviti sebe i svoje podanike, recimo na nekoj društvenoj mreži. A umesto skiptra dodaćemo najnoviji model mobilnog telefona. Dok je ranije kralj udarao skiptrom, žezlom o pod, kada je želeo nešto da naglasi, sada postoji bolji način – dovoljno je da malo “rikne” u slušalicu ili postavi novi, lavovski status na nakoj društvenoj mreži.

kraljevski simboli

Comments are closed.